КАФЕДРА ПРИРОДНИЧО-НАУКОВИХ ДИСЦИПЛІН ТА МЕТОДИКИ ЇХ ВИКЛАДАННЯ

Кафедра здійснює фахове вдосконалення педагогічних працівників з таких спеціальностей:
  • учитель математики;
  • учитель фізики;
  • учитель хімії;
  • учитель інформатики;
  • учитель біології;
  • учитель  екології;
  • учитель географії;
  • учитель економіки;
  • учитель астрономії.
Напрями роботи кафедри:
  • забезпечення інформаційного, наукового, навчально-методичного, науково-методичного супроводу курсів підвищення кваліфікації вчителів різного фаху відповідно до їхніх потреб та запитів;
  • використання компетентнісного потенціалу інноваційних педагогічних технологій в освітньому процесі  закладів освіти Луганської області;
  • науково-методичний супровід інноваційної та дослідно-експериментальної діяльності освітніх закладів з метою підвищення якості освіти;
  • організація, розвиток та узагальнення результатів діяльності творчих груп учителів з вирішення актуальних проблем реалізації оновленого змісту шкільної природничо-математичної освіти;
  • публікація результатів науково-методичних досліджень працівників, представників наукової школи кафедри в науковому збірнику ЛОІППО та педагогічних фахових виданнях, матеріалах конференцій;
  • продовження роботи зі здібними й обдарованими дітьми, проведення учнівських предметних олімпіад (ІІ і ІІІ етапи, підготовка до проведення ІV етапу), Усеукраїнських конкурсів з дисциплін природничо-наукового циклу;
  • робота з творчо працюючими вчителями на курсах підвищення кваліфікації з підготовки науково-педагогічних публікацій, проведення фахових конкурсів «Учитель року»;
  • активізація самоосвітньої діяльності вчителів природничо-математичних дисциплін.

Склад кафедри
Image

Буряк Олена Олександрівна – завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент. Автор більше 30 публікацій у регіональних, усеукраїнських та міжнародних виданнях, серед яких 12 – у фахових.

Коло наукових інтересів: застосування інноваційних педагогічних технологій у природничо-математичній освіті.

Image

Цимбал Ірина Іванівна – доцент кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент. Має почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Image

Касьянова Ольга Володимирівна – доцент кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент. Автор 40 публікацій, серед яких: 12 статей у фахових виданнях; 7 навчальних посібників для самостійної роботи слухачів курсів підвищення кваліфікації; 10 науково-методичних посібників.

Коло наукових інтересівкомпетентнісний підхід у навчальному процесі; управління інноваційними процесами в освітніх закладах; управлінська культура керівника закладу освіти; компетентнісний потенціал педагогічних технологій.

Image

Жерліцин Сергій Олександрович – старший викладач кафедри, Відмінник освіти України. Автор 50 публікацій у регіональних та всеукраїнських фахових і науково-методичних виданнях.

Коло наукових інтересів: формування готовності педагогічних працівників до роботи з обдарованою молоддю; проблема розвитку екологічного туризму в індустріальних регіонах України. 

Image

Калько Ірина Василівна – доцент кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент. Автор 13 навчально-методичних посібників, 4 навчальних посібників для самостійної роботи слухачів курсів підвищення кваліфікації, 67 публікацій (з них 18 надруковано у фахових виданнях, а також у періодичному виданні, яке включено до наукометричної бази Scopus).

Коло наукових інтересів: формування гендерної культури учасників освітнього процесу.

Image

Бондар Любов Олександрівна – методист із хімії, Відмінник освіти України. Автор 50 публікацій у регіональних та всеукраїнських фахових і науково-методичних виданнях. 

Коло професійних інтересів: розвиток професійних компетентностей учителів хімії засобами сучасних технологій післядипломної педагогічної освіти.

Image

Стецюк Лариса Миколаївна – методист із математики. Автор 5 публікацій у регіональних та всеукраїнських фахових і науково-методичних виданнях.

Коло професійних інтересів: ефективне поєднання традиційних та інноваційних технологій при викладанні предметів математичного циклу.

Image

Степаненко Анна Іллівна – старший викладач, методист (інформатика). Тренер програми «Intel® Навчання для майбутнього». Автор 4 публікацій у регіональних та усеукраїнських науково-методичних виданнях.

Коло професійних інтересів: упровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес  закладів загальної середньої освіти.

Image

Коваленко Ярослава Валеріївна – методист (географія та економіка).

Коло професійних інтересів: розвиток професійних компетентностей учителів географії та економіки в сучасній школі.

Image

Костоглодова Олена Григорівна – методист (фізика та асторономія), Відмінник освіти України. Автор 3 публікацій у всеукраїнських фахових і науково-методичних виданнях.

Коло професійних інтересів: удосконалення технології формування дослідницької компетентності учнів на уроках фізики, астрономії та в позаурочний час.

Image

Єгорова Ірина Олександрівна – методист (біологія та екологія).

Коло професійних інтересів: сучасні підходи до викладання біології та екології в умовах переходу на новий Державний стандарт; упровадження інноваційних освітніх технології; методичні умови організації пізнавальної діяльності учнів у процесі навчання.

Image
Паніна Тетяна Федорівна – оператор ЕОМ.
Image

Шахно Інна Олексіївна – методист (початкова освіта); тренер для підготовки тренерів-педагогів з підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до Концепції «Нова українська школа»; сертифікований супервізор НУШ; тренер-педагог Луганської області для підвищення кваліфікації вчителів початкових класів НУШ за методикою Lego Foundation; експерт-супервізор з вивчення практичного досвіду учасників сертифікації відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Коло професійних інтересів: методичний супровід діяльності педагогів початкової ланки освіти ЗЗСО; сучасні інноваційні  стратегії викладання як засіб реалізації компетентнісного підходу  в освітньому процесі початкової школи.