Педпрацівники, які мають почесні звання «Заслужений учитель України» та «Заслужений працівник освіти України»

Image

БІРЮКОВА Ганна Олексіївна

Директор комунального закладу «Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів»

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • нагороджена знаком «Відмінник освіти України»;
  • педстаж – 31 рік.
2018 рік – КЗ «Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів»  - переможець IX Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2018», Золота медаль  в номінації  «Впровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності навчально-виховного процесу».

Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» отримала у 2018 році за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей, створення умов для їх всебічного розвитку, багаторічну плідну  педагогічну діяльність та високий професіоналізм.

З  1996 року  працювала на посаді директора Денежниківського обласного оздоровчого табору санаторного типу для дітей-сиріт Луганської області. З 1998 року по теперішній час Бірюкова Г.О. очолює КЗ «Новоайдарська обласна загальноосвітня  санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів». Під її керівництвом  налагоджена чітка система організації  роботи санаторної школи-інтернату, на високому  рівні проводиться медико-психолого-педагогічний супровід навчально-лікувального процесу, розроблена та постійно вдосконалюється ефективна система освітнього процесу з хворими та соціально незахищеними дітьми. В навчальному закладі створена сучасна матеріально-технічна база,  хворі діти  здобувають якісну загальну середню освіту та життєві компетенції. З 2017 року школі-інтернату  надано статус експериментального навчального закладу регіонального рівня,колектив працює  над  дослідницькою роботою за темою «Формування соціальних і громадянських компетентностей у вихованців школи-інтернату».

Самовідданість професії педагога, небайдужість до долі кожної дитини, Бірюкова Г.О. особливо проявила в останні роки: під час  бойових дій в інтернаті знаходили притулок і обігрів діти-переселенці та їх родини. Вона прикладає чимало зусиль для отримання освіти дітьми, які проживають  за лінією розмежування,приймаючи особисту участь у вивезенні дітей з «сірої зони» та  забезпечуючи їм здобуття української  освіти в школі-інтернаті.          
                                         
Досвід роботи директора школи-інтернату у стратегії розвитку навчального закладу, створення необхідних умов для навчання, оздоровлення та психологічної реабілітації дітей, які потребують соціального захисту, представлений на обласних та всеукраїнських семінарах, науково-практичних конференціях Луганського ОІППО (2000–2017 рр.), в посібнику ЛОІППО «Творчий вчитель-обдарований учень»(2015р.), у збірниках  Всеукраїнських  історико-краєзнавчих   конференцій учнівської та студентської молоді (2017,2018 р.р.),  Усеукраїнських  краєзнавчих конференцій «Мій рідний край, моя земля очима сучасників»(2016-2018 роки), Всеукраїнській науково-практичній конференції «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» (2017 р.), під час презентації досвіду школи на Міжнародному форумі   «Інноватика в сучасній освіті» (2016р.) та  Міжнародній педагогічній  виставці «Сучасні заклади освіти» (2003, 2016, 2018 рр.).
Image
БЄЛУХА Світлана Василівна

директор Лисичанської багатопрофільної гімназії Лисичанської міської ради

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 51 рік.
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримала в 1984 році за створення унікальної освітньо-виховної моделі навчального закладу «Школа повного дня».

Почесне звання «Народний учитель СРСР» отримала в 1991 році за особливі заслуги в навчанні та вихованні учнів, плідну суспільну діяльність.

Досвід роботи директора представлений у всеукраїнських та регіональних науково-методичних виданнях: усеукраїнській енциклопедії «Кращі люди України», книгах «Портрети сучасниць», «Флагмани освіти і науки України» (ВД «Галактика-С»), «Літопис досягнень сучасної України: «Успішні професіонали України», журналах «Освіта на Луганщині» (Луганський ОІППО), «Директор ХХІ століття» (ВД «Шкільний світ»), «Директор школи, гімназії, ліцею» (№ 2, 2009 р.) та в інших періодичних виданнях. Досвід роботи репрезентовано на обласних семінарах і проектах професійного розвитку в Луганському ОІППО протягом 1980–2016 років.
Image

ЗИЗА Микола Миколайович

директор, учитель історії та правознавства комунального закладу «Лисичанська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 7» Лисичанської міської ради

  • кандидат історичних наук;
  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 27 років.
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримав у 2008 році за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Луганщини, значні професійні здобутки, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 70-річчя утворення області.

Досвід роботи вчителя-науковця представлений на міжрегіональній науковій конференції молодих учених (з 1995 по 2010 рр.), у методичних рекомендаціях із самостійного вивчення та підготовки до практичних занять з історії України (2006 р.), методичних рекомендаціях щодо контрольних завдань з історії України (2007 р.), у репрезентуванні досвіду налагодження співпраці української молоді з ровесниками з інших країн Європи (Збірник «1000+1 ідея сучасної української школи», 2011 р.), у проекті «Не смійся з мене» за підтримки Корпусу миру США в Україні (2011 р.), у статтях усеукраїнського журналу «Директор школи» (2012 р.), під час презентації досвіду школи на Міжнародних педагогічних виставках «Інноватика в сучасній освіті», «Сучасні заклади освіти» (2007–2015 рр.), у статті з досвіду роботи в польській газеті «KULISY POWIATU» (2009–2015 рр.); досвід роботи на ІІІ Міжнародному з’їзді директорів партнерських шкіл і представників програми «EUROSTUDENT».
Image
СТРУЦЬКИЙ Олександр Васильович

учитель хімії КНВК «Рубіжанський ліцей» управління освіти Рубіжанської міської ради

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 36 років;
  • учасник обласної творчої групи вчителів по роботі з проблемами розвитку інтелектуальних здібностей учнів (2003–2004 рр.).
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримав у 2004 році за підготовку призера Міжнародної учнівської олімпіади з хімії (1996 р., Російська Федерація).

Досвід роботи вчителя представлений у всеукраїнських та регіональних науково-методичних виданнях: «Освіта на Луганщині» (Луганський ОІППО), «Педагогічна майстерня» (ВГ «Основа»), «Хімія» (ВД «Шкільний світ»); репрезентовано на обласних семінарах і проектах професійного розвитку в Луганському ОІППО протягом 2000–2004 років; у системі авторських відеоуроків із проведення лабораторних та практичних хімічних досліджень для Першої Всеукраїнської інтернет-школи «Джерело» (2014–2015 рр.).
Image
БОГАЧОВ Петро Іванович

методист Рубіжанського індустріально-педагогічного технікуму

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • педстаж – 40 років.
Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» отримав у 2014 році за багаторічну плідну працю в системі професійно-технічної освіти України. Протягом своєї педагогічної діяльності працював на посадах майстра виробничого навчання, викладача спеціальних дисциплін, керівника закладів профтехосвіти, заступника директора з навчальної роботи, методиста Рубіжанського індустріально-педагогічного технікуму.

Досвід роботи методиста з проблемою «Удосконалення ступеневої освіти в системі підготовки майстрів виробничого навчання» розглянутий та схвалений на засіданні навчально-методичної ради НМЦ ПТО в Луганській області (22.03.2016 р., протокол № 3).
Image
СОКИРКА Людмила Іванівна

учитель початкових класів Біловодської гімназії Біловодської районної ради

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 47 років.
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримала у 2004 році за вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, багаторічну плідну педагогічну й наукову діяльність.

Досвід роботи вчителя представлений у розробках занять «Розвиток логічного мислення 6-річок» й у всеукраїнських та регіональних науково-методичних виданнях: «Освіта» (ВД «Освіта»), «Початкова школа» (ВГ «Шкільний світ»), «Розкажіть онуку» (редакція освітянських видань, часопис).
Image
КАЛМИКОВА Вікторія Василівна

учитель історії та правознавства Попаснянської багатопрофільної гімназії № 25  Попаснянської районної ради

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 43 роки;
  • учасник обласної творчої групи вчителів суспільних наук із проблеми впровадження інтерактивних технологій у процесі викладання історії та правознавства (2007–2009 рр.).
Почесне звання «Заслуженний учитель України» отримала у 2002 році за багаторазові учнівські перемоги на обласних олімпіадах з історії та правознавства, дослідницьку краєзнавчу діяльність,  впровадження в практику особистісно-зорієнтованого навчання та педагогіки співробітництва з учнями й батьками під девізом «Вір у себе – і все вийде!».

Досвід роботи вчителя з організації роботи зі складання та використання опорних конспектів узагальнений і представлений на обласних, республіканських семінарах Луганського ОІППО (2003–2006 рр.) та в регіональному науково-методичному виданні «Освіта на Луганщині».
Image
ГОГІНА Тетяна Костянтинівна

учитель історії та правознавства Сватівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 8 Сватівської районної ради

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 31 рік;
  • автор педагогічної майстерні (2016–2017 рр.) щодо впровадження проектних технологій.
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримала у 2013 році за розвиток музейної педагогіки, пізнавальної активності учнів шляхом залучення їх до пошуково-дослідницької діяльності в урочний та позаурочний час.

Досвід роботи вчителя представлений на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2015»; регіональних науково-методичних виданнях («Освіта на Луганщині»); у роботі авторської педагогічної майстерні (Луганський ОІППО, 2016–2017 рр.).
Image
СКИРТАЧ Ірина Олександрівна

учитель біології Сватівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 2 Сватівської районної ради
  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • педстаж – 17 років;
  • керівник районої творчої групи із проблем підвищення професійної майстерності молодих учителів (2015–2016 рр.).
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримала у 2012 році за впровадження в освітню діяльність нестандартних форм і методів навчання.

Досвід роботи вчителя представлено на Всеукраїнських конкурсах «Учитель року – 2003», «Учитель року – 2012»; на обласних семінарах і проектах професійного розвитку в Луганському ОІППО протягом 2003–2016 років.
Image
ФОМЕНКО Катерина Миколаївна

директор, учитель історії Старобільської гімназії Старобільської районної ради

  • кандидат педагогічних наук;
  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 51 рік;
  • лауреат та дипломант Всеукраїнських конкурсів-фестивалів педагогічних ідей: «100 кращих керівників шкіл України» (2007 р.), «Директор ХХІ століття серед ліцеїв, гімназій, колегіумів» (2012 р.), «Флагмани освіти й науки України», конкурсу-рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів щодо роботи з обдарованими дітьми «Школа – джерело талантів» (2013 р.); панорами творчих уроків «Я – віртуоз у викладанні предмета» (2014 р.), VІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» (2016 р.).
Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» отримала у 2001 році за вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, багаторічну плідну наукову й педагогічну діяльність.

Досвід роботи директора школи у стратегії розвитку навчального закладу, формування інформаційного освітнього простору в регіоні представлений у всеукраїнських науково-методичних виданнях («Директор школи, ліцею, гімназії» (№ 4, 2002 р.), «Шлях до людини духовної: роздуми директора» (№ 5, 2002 р.), «Історія України» (№ 8, 2016 р.), виданнях Луганського ОІППО («Педагогічний портрет менеджера освіти» (2004 р.)), «Кроки до освіти майбутнього» (2005 р.), «Стратегія розвитку навчального закладу: розробка, планування, реалізація» (2011 р.), «Формування інформаційного освітнього простору в регіоні: практичні досягнення» (2015 р.), «Освіта на Луганщині» (№ 1, 2016 р.), регіональному журналі «Освіта Донбасу» (№5–6, 2005 р.), районних та обласних семінарах, науково-практичних конференціях Луганського ОІППО (2005–2015 рр.).
Image
КАЛАШНИК Ольга Миколаївна

учитель української мови і літератури Троїцької гімназії Троїцької районної ради

  • спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії;
  • учитель-методист;
  • педстаж – 40 років;
  • учасник обласної творчої групи вчителів із проблеми використання комп’ютерних технологій на уроках української мови та літератури (2010–2011 рр.).
Почесне звання «Заслужений учитель України» отримала у 2012 році за розвиток дослідницьких компетенцій учнів на уроках та в позаурочний час. Є автором проектів «Їхні імена – гордість нашої гімназії», «Перлина Слобожанщини – народний фольклорний ансамбль «Берегиня»», «Словник діалектної лексики Троїцького району». З репрезентацією матеріалів діалектного словника Ольга Калашник виступила на І регіональній конференції «Образне слово Луганщини».

Досвід роботи вчителя представлений у всеукраїнських («Панорама творчих уроків» – видавництва «Шкільний світ»), регіональних («Освіта на Луганщині») науково-методичних виданнях, матеріалах регіональної конференції «Образне слово Луганщини», у І–ІІ турах Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2012».