Директори та заступники директорів ЗЗСО взяли участь у семінарі щодо самооцінювання якості освітньої діяльності

У межах освітянського марафону 16 серпня 2022 року спільно з Державною службою якості освіти у Луганській області проведено семінар для  директорів та заступників директорів ЗЗСО «Самооцінювання якості освітньої діяльності –  системний самоаналіз роботи закладу освіти для ефективного менеджменту».

Захід для освітян провела Жанна Шиліна, заступник начальника відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Луганській області.

Комплексне вивчення та самооцінювання освітньої діяльності сприяє ефективному стратегічному розвитку та побудові внутрішньої системи якості освіти в школі. Мета самооцінювання полягає в установленні відповідності між діяльністю школи та її результатами, а також у визначенні проблемних питань і шляхів удосконалення якості освітньої діяльності.

Як проводити самооцінювання? Як організувати оцінювання якості освітньої діяльності? Які методи збору інформації? Як представити звіт різним учасникам освітнього процесу? На ці та інші актуальні питання фахівці Державної служби якості освіти у Луганській області надали ґрунтовні пояснення під час зустрічі.

Запровадження внутрішньої системи забезпечення якості може допомогти поліпшити її загальну дієвість та забезпечити міцну основу для ініціатив щодо її ефективного та сталого розвитку.