Обласний вебінар «Графіті: можливості застосування на уроках мистецтва»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 29 лютого 2024 року відбувся обласний вебінар «Графіті: можливості застосування на уроках мистецтва».

Захід для педагогічних працівників ЗЗСО Луганщини відбувся на платформі «Zoom» у форматі онлайн. Вебінар провела Валентина Мартинова, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО.

Під час заходу було висвітлено тему сучасного вуличного малярства – графіті. Розглядалися сутність поняття, історія розвитку графіті як соціального явища, його різновиди й стилі та застосовування в соціальному середовищі, особливості підлітково-молодіжних графіті та використання потенціалу цього вуличного мистецтва.

Графіті від моменту появи перших і найпростіших надписів уже давно вийшло за межі вкоріненого стереотипу «забруднених стін» та «акту вандалізму». Графіті має культурно-історичне значення, оскільки дозволяє пізнавати історичне минуле, традиції та культуру країни.

Освітяни отримали матеріал для ознайомлення учнів початкової, основної і старшої школи з графіті, щоб сприяти їхній дослідницькій ініціативі й творчій самореалізації.