Освітяни Луганщини отримали консультацію щодо безпеки учасників освітнього процесу

08 листопада 2022 року відбулась консультація для освітян Луганщини «Актуальні питання безпеки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану».

Спікером заходу виступила Олена Ткачова, начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області.

Модератором заходу виступила Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО. Вона повідомила, що це перша консультація представника поліції в межах роботи консультаційного центру Луганського ОІППО. Ольга Касьянова висловила сподівання, що плідна співпраця інституту та ГУНП в Луганській області створюватиме синергетичний ефект і сприятиме розв’язуванню професійних проблем, обміну досвідом та інформацією, пошуку шляхів допомоги та розвитку.

На цій консультаційній зустрічі Олена Ткачова надала вичерпну інформацію щодо напрямів діяльності ювенальної поліції ГУНП в Луганській області в умовах воєнного стану. Серед них:

  • механізми роботи ювенальної поліції ГУНП в Луганській області в умовах воєнного стану;
  • правопорушення, які фіксують органи Національної поліції щодо дітей;
  • заходи з попередження та протидії домашньому насильству;
  • запобігання булінгу (кібербулінгу); безпечне спілкування в інтернеті;
  • проєкт «Вихователь безпеки».

Особливо зацікавив педагогічних працівників проєкт «Вихователь безпеки», спрямований на створення безпечного освітнього середовища та побудову комунікації між територіальними громадами, органами освіти, поліцією, ДСНС, а також учнями й батьками.

Висловлюємо щиру вдячність Олені Ткачовій та всьому ГУНП в Луганській області й сподіваємось, що такі корисні та насичені онлайн-зустрічі стануть доброю традицією і ми разом досягатимемо спільної мети  – убезпечення учасників освітнього процесу.

Ознайомитись із презентацією...