Педагогічні працівники Луганщини взяли участь у семінарі-тренінгу «Виконання Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”»

18 серпня 2022 р. в межах онлайн-марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» відбувся семінар-тренінг «Виконання Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”».

Захід для педагогічних працівників Луганщини провела Ольга Савенкова, методист кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО.

Під час семінару-тренінгу учасники ознайомились із нормативно-правовою базою, зокрема нормами закону, що набули чинності із 16 липня 2022 року. Зазначені норми стосуються україномовного інтерфейсу всіх комп’ютерних програм, спілкування державною мовою на вебсайтах, у месенджерах, чат-ботах та соціальних мережах. Ольга Савенкова здійснила детальний огляд наявної літератури для формування в учнів відповідних мовленнєвих компетентностей у сучасних умовах. Також луганські вчителі обмінялись досвідом з проведення заходів стосовно додержання положень мовного закону.