У межах онлайн-марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» відбувся семінар для вчителів, які викладатимуть інтегрований курс «Мистецтво»

08 серпня 2022 р. в межах освітянського марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» відбувся семінар «Культурологічні аспекти викладання інтегрованого курсу “Мистецтво”».

Захід провели Ганна Савонова, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО, доктор філософських наук, та Валентина Мартинова, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО.

Під час заходу педагогічні працівники закладів освіти мали можливість поглибити свої знання щодо генези, компонентів культурології, обговорити питання художнього образу в мистецтві, сформувати уявлення про культурну людину та процес її формування через культурологічні складники інтегрованого курсу «Мистецтво». Також під час семінару була визначена роль естетики в питанні культурологічного та ціннісного виховання дітей, репрезентовані й опрацьовані методи навчання на уроках інтегрованого курсу «Мистецтво».