Відбулось навчання директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО

У межах освітянського марафону 09–11 серпня відбулось навчання директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО щодо впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у 2022/2023 н. р.

Актуальність підготовки керівних кадрів до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти обумовлюється наступністю щодо реалізації основних положень реформування системи загальної середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа» та необхідністю у 2022/2023 навчальному році розпочати впроваджувати на адаптаційному циклі новий Державний стандарт базової середньої освіти.

У перший день зустрічі Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, розкрила питання сутності та структури Державного стандарту базової середньої освіти, його наступності зі стандартом початкової освіти, сутності типової освітньої програми для 5–9 класів закладів загальної середньої освіти та розроблення освітньої програми закладу, реалізації повноважень автономії закладу, академічної свободи вчителя в реалізації змісту освіти. Увага зосереджувалась на розвитку професійних компетентностей щодо роботи в команді для реалізації спільної цілі.

Другий день  був присвячений аспектам організації інклюзивного навчання та педагогічної підтримки дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану. На цих питаннях зосередилась Ольга Коган, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО.

Віта Байдик, завідувач кафедри управління освітою Луганського ОІППО, кандидат психологічних наук, розкрила сутність антикризового управління закладом освіти в період воєнних дій з акцентом на важливості психологічної підтримки учасників освітнього процесу.

Методист кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО  Ірина Хайло окреслила основні види оцінювання результатів навчання учнів, механізми оцінювання різних видів навчальної діяльності та організаційно-педагогічні умови оцінювання в закладі освіти.

Після завершення слухачі успішно пройшли підсумковий тест за результатами опанування змісту навчання.

Керівні кадри шкіл Луганщини засвідчили свою готовність до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у 2022/2023 н. р. навіть в умовах воєнних дій.