Відбулись «Ранкові діалоги» для вчителів початкових класів Луганської області

16 та 17 січня 2024 року педагоги початкових класів відвідали регіональні вебінари від видавництва «Ранок» у межах «Ранкових діалогів», організованих спільно з Луганським ОІППО.

Зустрічі організовано Яною Чернишовою, методистом кафедри педагогіки та психології, та Ольгою Бойко, представницею видавництва. Учасниками вебінарів стали 75 учителів початкових класів Луганської області.

16 січня темою діалогів з авторами підручників і посібників видавництва «Ранок» О. Гісь, А. Назаренко, М. Корнієнко були особливості навчання математики і «ЯДС» у 2 класах НУШ.

Ольга Гісь ознайомила освітян з особливостями методичних посібників, а також із родзинками інтерактивних завдань, розміщених на платформі «IZZI».

Антонина Назаренко представила посібник з математики до підручника з математики для 2 класу М. Богдановича.

Марина Корнієнко ознайомила з методичними засадами побудови підручника «Я досліджую світ», надала рекомендації щодо ефективного використання навчальних матеріалів, представила електронний додаток до підручника та анонсувала новий курс «Цифрова педагогіка та освітня платформа "IZZI"».

17 січня «Ранкові діалоги» продовжили автори підручників математики, української мови і «ЯДС» у 2 класах НУШ С. Скворцова, І. Большакова, М. Коченгіна, Н. Бібік, Т. Павлова.

Світлана Скворцова акцентувала увагу педагогів на підготовчому періоді до розв’язання задач, циклі навчальних завдань щодо практичного опрацювання теми «Задачі», особливостях побудови завдань підручника «Математики» для 2 класу.

Надія Бібік окреслила зміст навчальних завдань підручника «Я досліджую світ», що мотивують та емоційно налаштовують учнів 2 класу.

Маріанна Коченгіна ознайомила з комплектом матеріалів з української мови в 6-ти частинах та електронним додатком, концептуальними засадами посібника, який реалізує функції підручника й робочого зошита.

Інна Большакова розповіла про методичний супровід щодо подолання освітніх утрат, який ураховано в посібниках з української мови. Зокрема, було порушено питання використання посібників учнями з ООП. Також пані Інна представила навчальний комплект до курсу «Я досліджую світ». Авторка підкреслила, що дитиноцентризм є основою всіх посібників та навчальних матеріалів авторської групи.

Висловлюємо вдячність команді видавництва «Ранок» й особисто Ользі  Бойко за надану можливість поспілкуватись із авторами підручників та отримати поради й відповіді на запитання!