Відбувся семінар-тренінг для педпрацівників ЗЗСО та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів

У межах онлайн-марафону  «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» 25 серпня 2022 року відбувся семінар-тренінг «Сучасні підходи до організації інклюзивного навчання в ЗЗСО відповідно до Концепції “Нова українська школа”».

Захід провела Ольга Коган, завідувач  обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО. У семінарі-тренінгу взяли участь освітяни Луганщини та інших областей України.

Захід проводився з метою розвитку професійних компетентностей педагогів щодо організації інклюзивного навчання в ЗЗСО відповідно до Концепції “Нова українська школа”»  та забезпечення педагогічної підтримки в освітньому процесі дітей, що мають освітні труднощі, з огляду на особливості дистанційного навчання дітей з ООП.

Під час семінару-тренінгу учасники розглянули такі питання:

  • основні нормативно-правові документи, що регулюють інклюзивне навчання, та  зміни, що відбулись у Порядку організації інклюзивного навчання в ЗЗСО у зв’язку з воєнним станом;
  • організація інклюзивного навчання; основні завдання та ролі членів команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП; розроблення та впровадження індивідуальної програми розвитку дитини;
  • поняття про педагогічну підтримку; трикутник педагогічної підтримки;
  • особливості організації інклюзивного навчання шляхом використання технологій дистанційного навчання.

Учасники семінару-тренінгу працювали в доброзичливій атмосфері, розуміючи, що роль кожного з них є важливою в підтримці дітей з особливими освітніми потребами.