Відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Про порядок організації інклюзивного навчання в закладі загальної середньої освіти з урахуванням рівнів підтримки дітей з особливими освітніми потребами»

18 січня 2022 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Про порядок організації інклюзивного навчання в закладі загальної середньої освіти з урахуванням рівнів підтримки дітей з особливими освітніми потребами» для керівників та педагогів закладів загальної середньої освіти. У заході взяли участь 274 педагогічних працівники закладів освіти Луганської області.

Мета семінару – розвиток професійної компетентності педагогів та підвищення рівня обізнаності щодо визначення рівнів підтримки в освітньому процесі в закладах загальної середньої освіти, стратегій реалізації кваліфікованого, комплексного психолого-педагогічного супроводу дітей з освітніми труднощами.Захід провела Ольга Коган, завідувач центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО.

Учасники семінару мали змогу опрацювати новий порядок організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти (постанова КМУ від 15 вересня 2021 р. № 957). Під час заходу було сформовано алгоритм дій керівника та команди психолого-педагогічного супроводу, порядок роботи з порталом «Україна. Інклюзія».

Семінар пройшов у приємній, дружній атмосфері, учасники брали активну участь в обговоренні, ставили питання. Освітяни подякували за цікаву, корисну та актуальну інформацію і висловили побажання щодо нових зустрічей.