Команда Луганського ОІППО репрезентувала здобутки в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність»

28 січня 2022 року в межах онлайн-заходу «Естафета чемпіонів» проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» команда Луганського ОІППО репрезентувала здобутки. 

У 2020 році наш заклад розпочав участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність». Цей проєкт виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX in Ukraine за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси. Колектив Луганського ОІППО активно долучився до реалізації поставленої мети – надання можливостей і ресурсів для розвитку критичного сприйняття інформації, що є важливим складником у підготовці педагогів.

На початку відеоконференції менеджерка з розбудови потенціалу проєкту IREX Олена Тараненко привітала всіх учасників.

Першою повідомила про діяльність інституту в межах міжнародного проєкту Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент.

Старший викладач кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО Анна Степаненко підготувала оглядове відео щодо участі команди інституту в проєкті та реалізації інтеграції інфомедійної грамотності в освітній процес.

З темою «Кібербезпека дітей в онлайн-просторі» виступала Наталія Столбун, методист кафедри управління освітою Луганського ОІППО. Акцент було зроблено на необхідності формування навичок критичного сприйняття інформації в інтернет-просторі, тому що це є запорукою збереження власного життя і здоров’я.

До участі в медіавікторині «Кахуt» запросили методисти кафедри педагогіки та психології Інна Шахно та Яна Чернишова. Усі охочі мали змогу перевірити себе на вміння критично аналізувати медіаповідомлення та протистояти маніпуляціям у медіа.

Методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Ярослава Коваленко репрезентувала актуальну й цікаву інформацію щодо впровадження медіаграмотністі на уроках географії.

Захід завершили темою мережевого етикету (нетикет). Сучасний темп життя та розвиток новітніх технологій призводять до активної онлайн-комунікації, тому необхідно розуміти, які існують правила цифрового етикету. 

Представниця проєкту IREX Олена Тараненко подякувала команді Луганського ОІППО за ґрунтовну роботу щодо реалізації завдань міжнародного проєкту.