Відбувся обласний онлайн-семінар «Методичні аспекти викладання шкільного курсу “Географія” в 9-му класі»

28 січня 2022 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО відбувся обласний онлайн-семінар «Методичні аспекти викладання шкільного курсу “Географія” в 9-му класі» для вчителів географії ЗЗСО.

У заході взяли участь 130 педагогів закладів загальної середньої освіти Луганської області.

Мета семінару – розвиток професійної компетентності педагогів та підвищення рівня обізнаності щодо методики викладання шкільного курсу «Географія» в 9-му класі та особливостей оновленого навчально-методичного забезпечення з географії, що відповідає вимогам нових освітніх стандартів.

Захід підготувала Ярослава Коваленко, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО. Семінар відбувся за участю запрошеного спікера Івана Савчука, наукового співробітника Київської малої академії наук, кандидата географічних наук, автора підручників з географії. 

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з новим підходом до викладання географії, що враховує зміни, які відбуваються в змісті навчального предмета. На заході було представлено нове навчально-методичне забезпечення (атласи та зошити з географії для учнів 9-го класу, які відповідають сучасним стандартам освіти).

Семінар пройшов у приємній, дружній атмосфері. Учасники брали активну участь в обговоренні, ставили питання. Освітяни висловили подяку  за цікаву, корисну та актуальну інформацію.