Луганський ОІППО долучився до навчання «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики підтримки»

З 26 вересня по 26 жовтня 2022 року відбулось навчання представників закладів післядипломної педагогічної освіти щодо реалізації програми підвищення кваліфікації педагогів ЗЗСО «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики підтримки».

Організатори навчання – The LEGO Foundation спільно із The MHPSS Collaborative. Луганський ОІППО представила Яна Чернишова, методист кафедри педагогіки та психології.

Програма тренінгу створена в межах підтримки відновлення і відбудови освіти України Фундацією LEGO; навчання має на меті забезпечення неперервного професійного розвитку педагогів закладів дошкільної освіти та початкової школи з питань психосоціальної підтримки дітей, їхнього благополуччя в закладі освіти в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема з використанням ігрового та діяльнісного підходів. Навчання провели Біллі Неміро, виконавча директорка MHPSS Collaborative, докторка наук, та Рена Дейтц, професорка університету Нью-Йорка.

Під час заходу були порушені актуальні питання підтримки учасників освітнього процесу в умовах війни; репрезентовані методики подолання стресу через гру та дієві рекомендації щодо сприяння психосоціальному благополуччю дітей і педагогів.

Курс за проблемою «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики підтримки» можна знайти в переліку курсів за проблемою Луганського ОІППО (№ 18) на 2023 рік.

 Запрошуємо освітян підвищити професійні компетентності за цією тематикою.