Навчання асистентів учня (дитини)

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 13–15 лютого 2024 року  відбулось навчання асистентів учня (дитини) за освітньою програмою «Організація та надання соціальної послуги супроводу під час інклюзивного навчання».

Мета навчання  –  спеціальна підготовка асистентів учня (дитини) відповідно до вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту» та наказу Міністерства освіти і науки України № 1236 задля забезпечення в закладах освіти безпечного освітнього середовища та створення умов для навчання осіб з особливими освітніми потребами, захисту  права на здобуття освіти.

Навчання організувала та провела Олена Манукян, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО.

У навчанні взяли участь 13 осіб, що планують виконувати чи виконують функції асистента учня (дитини).

Під час навчального тренінгу учасники розглянули практичні аспекти організації інклюзивного навчання в закладах освіти та взаємодії асистента учня (дитини) з його (її) батьками, права та обов’язки учасників освітнього процесу; опрацювали функції та завдання асистента учня (дитини), психологічні аспекти організації та забезпечення інклюзивного навчання; визначили основні напрями забезпечення соціальних та соціально-побутових потреб здобувачів освіти з ООП під час інклюзивного навчання.

Учасники мали можливість у групах попрактикуватись у визначенні основних завдань освітнього та інклюзивного середовища, соціально-побутових навичок дітей з особливими освітніми потребами, обмінятися думками та досвідом.

Навчання пройшло в  дружній атмосфері.