Освітяни взяли участь у семінарі-тренінгу «Використання новітніх педагогічних технологій у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами»

23 серпня 2022 року в межах марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» відбувся семінар-тренінг «Використання новітніх педагогічних технологій у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Захід провели методисти обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО  Олена Манукян та Олеся Мирошниченко.

У навчанні взяли участь 52 педагогічні працівники закладів освіти Луганщини.

Під час семінару-тренінгу освітяни розглянули новітні педагогічні технології, які довели свою ефективність в освітньому процесі дітей з особливими освітніми потребами; опрацювали технології індивідуалізації та диференціації, засади супроводу освітнього процесу дітей з освітніми труднощами; розглянули вплив стилів навчання та темпераменту на опанування знань та навичок; визначили складники та переваги кооперативного, когнітивного та проєктного навчання; розібрали технології подолання навчальних  і поведінкових труднощів.

Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері. Педагоги порушували проблемні питання, ділилися досвідом та стратегіями роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Важливо, що педагоги розуміють, що інклюзія – це нова якість життя з новими технологіями, підходами, формами й методами організації освітнього процесу.