Відбувся семінар-тренінг «Психолого-педагогічні засади освітньої діяльності педагога в умовах воєнного стану»

У межах обласного онлайн-марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» 22–23 серпня 2022 року відбувся семінар-тренінг «Психолого-педагогічні засади освітньої діяльності педагога в умовах воєнного стану».

Навчання провели Світлана Галушко та Ольга Рєзніченко, методисти кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО.

Під час онлайн-заходу педагоги проаналізували особливості психологічного стану учасників освітнього процесу внаслідок стресового впливу від бойових дій в Україні; ознайомилися з техніками підтримки себе в ресурсному, працездатному стані; відпрацювали й удосконалили навички психологічної допомоги учням під час війни.

Наприкінці семінару-тренінгу була проведена рефлексія. Такі заходи, на думку учасників, забезпечують розвиток високого рівня самосвідомості, спонукають до професійного зростання та самовдосконалення, утверджують освітян у необхідності застосовування діяльнісного підходу,  сприяють стабілізації емоційного стану педагогів в умовах кризи.