Розпочалось навчання освітніх експертів щодо проведення інституційного аудиту в ЗЗСО

02 листопада 2022 року розпочалось навчання освітніх експертів щодо проведення інституційного аудиту в ЗЗСО.

Навчання проводить Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з управлінням Державної служби якості освіти у Луганській області.

Майбутні експерти (у третій групі 20 осіб) – це директори й заступники директорів, учителі ЗЗСО різних громад. Ці фахівці виявили бажання бути в новій для себе ролі та пройшли процедуру відбору для навчання.

Робота за освітньою програмою «Створення та розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Інституційний аудит» триватиме протягом 02–10 листопада 2022 року. Зазначена програма спрямована на набуття професійних компетентностей щодо оцінювання освітніх та управлінських процесів і дотримання закладом освіти вимог законодавства.

Освітян привітала Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент. Заступник директора зробила наголос на правилах безпечного навчання і організаційних питаннях його проведення, а також представила тренерів Луганського ОІППО, які забезпечуватимуть навчання: Олену Короткову, завідувача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання, кандидата історичних наук; Віту Байдик, завідувача кафедри управління освітою,  кандидата психологічних наук; Ольгу Коган, завідувача обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти;  Яну Чернишову, методиста кафедри педагогіки та психології; Інну Шахно та Світлану Скуридіну, методистів кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання.

Оксана Бублей, т. в. о. начальника управління Державної служби якості освіти у Луганській області, та Жанна Шиліна, заступник начальника відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Луганській області, звернулись до освітян зі словами подяки за   бажання взяти участь у підготовці освітніх експертів, бути в одній команді освітян, які підвищують якість освіти на Луганщині, а також за бажання наближати перемогу на освітянському фронті.

Після завершення навчання освітні експерти виконають підсумковий тест та отримають відповідний сертифікат, який надасть їм право брати участь у проведенні процедури інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти Луганської області.

Бажаємо учасникам здобути новий корисний досвід. Усе буде Україна!