Семінар-тренінг «Гендерна рівність в освіті: від ідеї до реалізації»

Відповідно до плану роботи Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та в межах Усеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 28 листопада 2023 року відбувся обласний семінар-тренінг «Гендерна рівність в освіті: від ідеї до реалізації».

Організатор обласного семінару-тренінгу – Ірина Калько, доцент кафедри управління освітою, кандидат педагогічних наук, доцент. До заходу долучились  педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Луганської області.

Учасники заходу активно обговорювали актуальні питання щодо важливості створення гендерно чутливого освітнього середовища в закладах освіти, розвитку емоційної грамотності, формування гендерної компетентності учасників освітнього процесу; учились у повсякденному житті помічати ситуації гендерної нерівності, протистояти сексистським, дискримінаційним діям і впливам, самим не створювати ситуації гендерної нерівності; акцентували увагу на необхідності виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року.

Сподіваємось, що матеріали семінару-тренінгу будуть використані освітянами в практичній діяльності.