Вебінар «Сучасні підходи до викладання хімії в контексті НУШ: виклики та реалії сьогодення»

19 лютого 2024 року відбулась творча зустріч учителів хімії Луганщини з автором модельної програми та підручника з хімії для 7 класу Олексієм Григоровичем.

Захід був  організований видавництвом «Ранок». Олексій Григорович репрезентував авторську модельну програму, проаналізував логіку розвитку хімічних знань у базовій школі. 

Значну увагу було приділено змісту, структурі й можливостям підручника з хімії для 7 класу щодо розвитку в учнів умінь аналізувати, порівнювати, синтезувати, оцінювати інформацію.

Григорович О. В. продемонстрував завдання в підручнику, більшість із яких контекстні, практично спрямовані, пов’язанні з повсякденням підлітків, сприяють розвитку системного мислення учнів.

Для вчителів хімії Луганської області дуже важливим аспектом було бачення автора щодо використання навчального дослідження під час дистанційного навчання. Педагоги обмінювались досвідом, висловлювали свої думки й пропозиції з цього питання.

Підручник має цікавий електронний додаток, який надає можливість урізноманітнити види навчальної діяльності школярів.

Захід пройшов в атмосфері конструктивного діалогу. Спікер подякував педагогам Луганщини за активну участь в обговоренні сучасних підходів до викладання хімії в контексті Нової української школи, професійність та небайдужість у питаннях реалізації Державного стандарту базової середньої освіти.

Відеозапис заходу...