Відбувся обласний науково-практичний семінар «Нейроігри в арсеналі корекційного педагога»

20 грудня 2023 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО відбувся обласний  науково-практичний семінар «Нейроігри в арсеналі корекційного педагога» для фахівців (консультантів) ІРЦ та педагогів закладів освіти, що працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

Мета науково-практичного семінару – розвиток професійної компетентності педагогів та підвищення рівня обізнаності щодо особливостей реалізації новітніх технологій навчання в інклюзивному освітньому середовищі, використання нейроігор в освітньому та корекційно-розвивальному процесі осіб з особливими освітніми потребами.

Захід організувала та провела Олена Манукян, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Луганського ОІППО. Фахівчиня розкрила основні поняття, загострила увагу на принципах та ключових аспектах використання нейроігор в освітньому процесі дітей з особливими освітніми потребами, надала рекомендації щодо вибору та використання нейроігор педагогами.

Особливості роботи логопеда щодо розвитку міжпівкульної взаємодії в  дітей, приклади використання нейроігор у корекційній діяльності репрезентувала Ольга Андрєєва, учитель-логопед вищої кваліфікаційної категорії Кременчуцького міського Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Досвідом використання нейроігор та нейровправ на заняттях практичного психолога поділилась Ірина Новікова, фахівець (консультант) ІРЦ № 14 Оболонського району міста Києва.

У семінарі взяли участь 98 педагогічних працівників закладів освіти Луганської області.

Під час заходу освітяни розглянули сутність поняття «нейроігри», основні стратегії залучення в процес дітей з особливими освітніми потребами, визначили головні  завдання педагога при використанні нейроігор тощо.

Учасники семінару отримали необхідний мінімум теоретичних знань щодо особливостей використання новітньої технології  в освітній діяльності дітей з особливими освітніми потребами.

Захід пройшов у дружній атмосфері. Освітяни висловили подяку  за цікаву, корисну інформацію.