Засідання вченої ради Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

20 грудня 2023 року відбулось засідання вченої ради Луганського ОІППО. На заході були присутні 15 членів ученої ради та більшість педагогічних працівників колективу. Засідання відбулось в онлайн-форматі.

Під час роботи були розглянуті такі питання:

1. Про затвердження контингенту слухачів КПК та планів-графіків підвищення кваліфікації педагогічних працівників за денною, заочною та очно-дистанційною формами навчання на 2024 рік (доповідач: Олена Нікітченко, методист кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти). Під час обговорення питання було проаналізовано контингент слухачів у 2023 році та представлено кількість педагогів, які подали заявку на навчання у 2024 році за довгостроковим, короткостроковим підвищенням кваліфікації та тематичними курсами за адаптаційним (5–6 класи) і предметним циклами (7 клас) Державного стандарту базової середньої освіти.

2. Про затвердження освітніх програм курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників області на 2024 рік (доповідач: Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи). Було зазначено, що для розробки освітніх програм проведено суттєву роботу: складено методичні рекомендації, оновлено тематику спецкурсів та занять з фахового модуля, що дозволить підвищувати професійну майстерність педагогів з актуальних питань щодо розвитку освіти. Усі розроблені програми  розглянуті на засіданнях структурних підрозділів. На 2024 рік педагогічними працівниками інституту розроблено 105 освітніх програм.

3. Аналітичний звіт директора про діяльність інституту у 2023 році. Про затвердження плану роботи інституту на 2024 рік (доповідач: Ірина Цимбал, директор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти). Було надано детальний аналіз роботи інституту за всіма напрямами діяльності у 2023 році: проаналізовано навчальну, навчально-методичну роботу, міжнародну діяльність, роботу з обдарованою молоддю тощо. Обговорено питання щодо затвердження плану роботи на наступний рік.

4. Про реорганізацію кафедр інституту (доповідач: Ірина Цимбал, директор). Було зазначено, що в наступному році кафедра управління освітою припиняє діяльність та всі працівники кафедри переводяться до інших структурних підрозділів інституту.

5. Звіт про роботу комісії з питань етики та академічної доброчесності (доповідач: Микола Журба, професор кафедри управління освітою, голова комісії з питань етики та академічної доброчесності). Було зазначено, що у 2023 році жодних звернень з питань порушення академічної доброчесності не надходило.

Наприкінці засідання були обговорені питання щодо подальшої роботи в умовах сьогодення.