Відбувся семінар-тренінг «Безпека дітей в умовах воєнного стану»

У межах освітянського марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» відбувся семінар-тренінг «Безпека дітей в умовах воєнного стану».

У роботі семінару-тренінгу взяв участь 31 педагогічний працівник Луганщини.

Захід відкрила Тетяна Глотова, методист кафедри управління освітою Луганського ОІППО. Вона розповіла про мету  семінару-тренінгу (удосконалення професійної компетентності вчителів щодо охорони життя дитини), а також ознайомила учасників з основними правилами  безпечного поводження в умовах воєнного стану.

До заходу приєдналася Олена Сівер, провідний спеціаліст Данської ради у справах біженців, яка інформувала педагогів про ризики від мін та вибухонебезпечних залишків війн, а також розповіла про поведінку в надзвичайних ситуаціях.

Питання психологічної безпеки дитини під час війни висвітлила завідувач кафедри управління освітою Луганського ОІППО Віта Байдик. Вона ознайомила учасників з особливостями надання першої психологічної допомоги дітям  під час або після кризових подій; принципами  надання першої психологічної допомоги; етичними аспектами роботи. Також учасники мали змогу опанувати  різноманітні техніки, як-от надання першої психологічної допомоги в стресових ситуаціях та емоційна регуляція.