Завершився черговий етап проєкту «Курс про Польщу та польську мову» для освітян Луганщини

21 червня 2022 року завершився черговий етап проєкту «Курс про Польщу та польську мову» для освітян Луганщини. Проєкт реалізувався за підтримки Посольства Республіки Польща в Києві, Центру розвитку польської освіти за кордоном – Польського центру вчителів (ORPEG), а також Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

05 квітня 2022 року в умовах воєнного стану відновились заняття з вивчення польської мови. Освітяни Луганщини, перебуваючи в різних куточках України та країнах Європи, змогли долучитись до занять, які відбувались на платформі Zoom.

Підтримку роботи проєкту здійснювали  Єва Матушек-Загата, керівник секції науково-освітнього співробітництва Посольства Республіки Польща в Києві (керівник проєкту), Малгожата Камінська, заступник директора ORPEG, та Микола Журба, професор кафедри управління освітою Луганського ОІППО (координатор проєкту в Луганській області).

З освітянами працювали педагоги з Польського центру вчителів (ORPEG) – Малгожата Камінська, Владислава Пісковська, Агнешка Дубовська, Божена Вертипорох.

Проєкт був спрямований на вдосконалення знань польської мови. Заняття проходили в теплій та дружній атмосфері. Набуті знання особливо стали в пригоді для освітян, які  перебувають у Польщі й можуть пройти мовну практику.  

Ірина Цимбал, директор Луганського ОІППО, висловила слова подяки польським лекторам за вагомий внесок у професійний розвиток освітян Луганщини щодо вивчення польської мови, а також за багаторічне продуктивне партнерство між нашими організаціями, яке є підґрунтям для реалізації нових цікавих і корисних проєктів.

Сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю з нашими польськими друзями.

Bardzo dziękuję!