Педагогічні працівники Луганщини вчаться проводити інституційний аудит у ЗЗСО

17 травня 2022 року розпочато навчання другої групи освітніх експертів (29 осіб) з питань проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти Луганської області. Навчання проводиться Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з Управлінням державної служби якості освіти в Луганській області в межах укладеного між установами меморандуму про співпрацю.

Відкрили навчання майбутніх освітніх експертів Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, та Оксана Бублей, т. в. о. начальника управління Державної служби якості освіти у Луганській області, які привітали учасників навчання, подякували їм, що вони в  такий складний час продовжують професійно вдосконалюватись та разом з усією когортою освітян Луганщини прагнуть до забезпечення якості освіти. 

Інституційний аудит проводиться з метою оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти, визначення рекомендацій засновнику та закладу загальної середньої освіти щодо підвищення якості освітньої діяльності, удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Навчання здійснюватиметься за освітньою програмою «Створення та розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Інституційний аудит» та триватиме протягом 17–27 травня 2022 року. Педагогічні працівники області дізнаються, у чому особливість інституційного аудиту, якою є процедура й методика його проведення, хто такий освітній експерт та які вимоги ставляться до нього тощо.

Після завершення навчання та виконання підсумкового тесту експерти отримають сертифікат на 36 годин (1,2 кредита ЄКТС), який засвідчить їхню готовність до участі в інституційному аудиті.

Навчання проводитимуть викладачі та методисти Луганського ОІППО (Олена Короткова, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання, кандидат історичних наук; Віта Байдик, завідувач кафедри управління освітою,  кандидат психологічних наук; Ольга Коган, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти; Вікторія Міняйло, методист кафедри управління освітою; Яна Чернишова та Інна Шахно, методисти кафедри педагогіки та психології; Світлана Скуридіна, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання) та фахівці управління Державної служби якості освіти у Луганській області Ядвига Голенач, завідувач сектору по роботі з експертами, та Жанна Шиліна, заступник начальника відділу інституційного аудиту.

Бажаємо учасникам здобути новий корисний досвід та щиро сподіваємося на плідну співпрацю надалі.

Разом ми – СИЛА! Усе буде Україна!