Підготовка освітніх експертів у Луганській області

03 травня 2022 року розпочалось навчання освітніх експертів з питань проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти Луганської області. Навчання проводиться Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з Управлінням державної служби якості освіти в Луганській області.

Майбутні експерти (у першій групі 25 осіб) – це директори й заступники директорів, учителі ЗЗСО різних громад. Ці фахівці виявили бажання бути в новій для себе ролі та пройшли процедуру відбору для навчання.

Робота за освітньою програмою «Створення та розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Інституційний аудит» триватиме протягом 03–13 травня 2022 року. Зазначена програма спрямована на набуття професійних компетентностей щодо оцінювання освітніх та управлінських процесів і дотримання закладом освіти вимог законодавства.

Зі словами привітання до майбутніх освітніх експертів звернулася Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, яка акцентувала увагу на тому, що інституційний аудит є новою процедурою оцінювання закладу освіти та новим механізмом, який дозволить створити зовнішню систему забезпечення якості шкільної освіти в Україні. І в таких надзвичайних умовах, коли Україна захищає свою незалежність та територіальну цілісність, бути на передовій освітянського фронту й продовжувати забезпечувати процеси реформування освітньої галузі важливо. Заступник директора зробила наголос на правилах безпечного навчання і організаційних питаннях його проведення, а також представила тренерів Луганського ОІППО, які забезпечуватимуть навчання: Олену Короткову, завідувача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання, кандидата історичних наук; Віту Байдик, завідувача кафедри управління освітою,  кандидата психологічних наук; Ольгу Коган, завідувача обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти; Вікторію Міняйло та Наталію Столбун, методистів кафедри управління освітою; Яну Чернишову та Інну Шахно, методистів кафедри педагогіки та психології; Світлану Скуридіну, методиста кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання.

Оксана Бублей, т. в. о. начальника управління Державної служби якості освіти у Луганській області, подякувала учасникам за бажання взяти участь у підготовці освітніх експертів, бути в одній команді освітян, які підвищують якість освіти на Луганщині, та бажання жити й вірити у світле майбутнє, бо кожен на своєму фронті наближає ПЕРЕМОГУ. «Попри дуже складні часи для нашої Луганщини МИ РАЗОМ: команда управління Державної служби якості освіти у Луганській області, команда Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та ви – найкращі, професійні, відповідальні, ініціативні освітяни, котрі бажають особисто сприяти поліпшенню якості освіти та розбудові внутрішньої системи забезпечення освіти в нашому регіоні», – сказала  Оксана Бублей.

Після завершення навчання освітні експерти виконають підсумковий тест та отримають відповідний сертифікат, який надасть їм право брати участь у проведенні процедури інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти Луганської області.

Ми разом обов’язково реалізуємо наші мрії! Бажаємо учасникам здобути новий корисний досвід. Разом ми – СИЛА!

Усе буде Україна!