Відбувся онлайн-тренінг «Ресурси ОДГ / ОПЛ: сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 25–26 березня 2024 року відбувся онлайн-тренінг «Ресурси ОДГ / ОПЛ: сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни».

До тренінгу долучились педагогічні працівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Захід провели Ольга Кечик, завідувач кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук; Віта Байдик, доцент кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО, кандидат психологічних наук, доцент; Катерина Андреєва, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО.

Під час тренінгу були розкриті такі питання:

  • можливості використання ресурсів освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ / ОПЛ) для знайомства й розвитку дружньої атмосфери в дитячій спільноті;
  • дослідження прав людини і прав дитини;
  • багатоманітність та сприйняття інших;
  • погодження спільних правил і конструктивного вирішення конфліктів;
  • формування навичок, необхідних для здійснення навчання педагогічних працівників з використання ресурсів ОДГ / ОПЛ щодо розвитку дружньої взаємодії в дитячих спільнотах задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з ресурсами освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, які варто використовувати  задля сприяння інтеграції дітей у дитячі колективи в умовах війни. Акцентувалась увага на соціальних, психологічних і педагогічних аспектах інтеграційних процесів; викликах і завданнях для педагогів та використанні активностей і вправ для розвитку демократичної взаємодії в дитячій спільноті.