Настановча нарада щодо впровадження навчальної програми курсу за вибором «STEM-Старт» у початковій школі

05 вересня 2024 року відбулась настановча нарада щодо впровадження навчальної програми курсу за вибором «STEM-Старт» для 1–4 класів закладів загальної середньої освіти.

52 педагогічних та науково-педагогічних  працівники приєднались до онлайн-зустрічі.

Луганський ОІППО представляли Олена Буряк, завідувач кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання, та Яна Чернишова, методист кафедри педагогіки та психології.

Програма курсу за вибором «STEM-Старт» розроблена відповідно до Державного стандарту початкової освіти в межах виконання плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти). Зазначена програма отримала гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі» (номер у Каталозі надання грифів 2.0131-2024).

Автори програми розробили навчально-методичний комплект, що містить робочі зошити для учнівства, зошити для виконання проєктів, навчально-методичні посібники для вчителів і програму курсів підвищення кваліфікації, а також вебінари й творчі конкурси для дітей. Ця програма пройшла апробацію в початковій школі та отримала позитивні відгуки від педагогів й учнівства.

Освітяни отримали інформацію щодо змісту та методичних особливостей програми, а також відповіді на запитання щодо впровадження курсу.

Зазначимо, що STEM-освіта є одним із пріоритетів модернізації освіти та складником державної політики. Курс «STEM-Старт» сприятиме підготовці учнів до вирішення реальних задач, що виникають у сфері математики, природничих наук та технологій, допоможе розвинути навички, які знадобляться їм у майбутньому професійному житті.