Освітяни взяли участь у майстер-класі «Genial.ly: створюємо наочність нового покоління»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 19 квітня 2023 року відбувся майстер-клас  «Genial.ly: створюємо наочність нового покоління».

До участі в заході долучились приблизно 60 педагогів: учителі інформатики закладів загальної середньої освіти й педагогічні працівники, які цікавляться створенням власних інтерактивних навчальних завдань за допомогою сучасних цифрових платформ та інструментів.

Методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Інна Шахно розповіла про особливості використання інноваційних інформаційно-комунікаційних технологій у контексті вдосконалення  освітнього процесу сучасної школи.

Педагоги Луганщини ознайомились із мультизадачним хмарним сервісом Genially,  що надає інструментарій для створення дидактичних матеріалів нового покоління – презентацій, інтерактивних зображень, карт, звітів, інфографік, вікторин, плакатів, відео, стрічок часу, ігор та віртуальних посібників, що забезпечують інтерактивність викладання навчального матеріалу та активне долучення здобувачів освіти до освітнього процесу. 

Під час майстер-класу учасники опрацювали алгоритм створення інтерактивного плакату, отримали інструкції та корисні практичні  поради щодо наповнення освітнього цифрового середовища контентом різноманітного формату, ознайомились із прикладами використання цього виду наочності  на уроках.

Педагоги отримали цінний досвід та виявили зацікавленість щодо участі в подальших заходах, спрямованих на вдосконалення інформаційно-комунікаційної компетентності.