Розпочалось навчання керівників (директорів та заступників директорів) ЗЗСО

25–26 вересня 2024 року розпочалось навчання керівників (директорів та заступників директорів) закладів загальної середньої освіти за програмою «Діяльнісний підхід у загальній середній освіті в реаліях сьогодення».

Тренінг відвідали 24 особи. 

Разом з  Яною Чернишовою, методистом кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО, учасники тренінгу опрацювали поняття діяльнісного підходу, його місце в загальній середній освіті, дослідили характеристики та переваги діяльнісного навчання, ознайомились із серією розробок для учнів 5 класів «Ранкові зустрічі». 

Під час групової взаємодії педагоги обговорили особливості створення шкільних професійних спільнот, отримали практичні кейси реалізації діяльнісного підходу. 

За підсумками тренінгу освітяни поглибили знання щодо соціально-емоційного навчання, набули  досвіду використання діяльнісних методів у професійній діяльності, ознайомились із освітньою програмою від команди  The Lego Foundation: СЕН «Зерна» та курсом психосоціальної підтримки «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики психосоціальної підтримки». 

Учасники залишили схвальні відгуки  за змістовний тренінг.

Бажаємо колегам успішного втілення в освітню практику діяльнісних методів навчання! Тільки разом до успішних трансформацій в освіті!