Відбулась консультація щодо підготовки освітян до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у 2024/2025 н. р.

10 вересня 2024 р. в межах роботи консультаційного центру Луганського ОІППО відбулась онлайн-консультація на тему «Підготовка керівників, учителів 7-х класів та пілотних 8-х класів до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у 2024/2025 н. р.».

У заході взяли участь 100 педагогічних працівників області.

Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, ознайомила фахівців органів управління у сфері освіти, працівників ЦПРПП, керівників шкіл з такими питаннями:

  • чинне законодавство,  яким унормовано підвищення кваліфікації педагогічних працівників (державна субвенція);
  • категорії педагогічних працівників, для яких передбачено навчання за рахунок субвенції з державного бюджету;
  • порядок надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам (здійснення супервізії);
  • організаційні заходи Луганського ОІППО щодо підготовки керівників, учителів 7-х класів та пілотних 8-х класів до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у 2024/2025 н. р.

На заході було представлено «Календар упровадження НУШ 7 клас у 2024/2025 н. р.» з графіком організації підвищення кваліфікації педагогів області щодо впровадження Державного стандарту базової середньої освіти, створення регіональної команди супервізорів та впровадження заходів, спрямованих на супервізійну підтримку педагогів Луганщини.

Геннадій Малашенко, методист кафедри педагогіки та психології, висвітлив питання підготовки педагогів Луганщини за освітньою програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти, які забезпечують викладання навчального предмета «Захист України».

Методист кафедри педагогіки та психології Яна Чернишова запросила освітян долучитись до навчання за програмою «Діяльнісний підхід у реаліях сьогодення», що імплементується The LEGO Foundation у межах підтримки відновлення освіти України й Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти i науки України та The LEGO Foundation від 30.11.2021 року.

Дякуємо педагогам за активну участь та конструктивне спілкування.

Творімо якісну українську освіту разом!

Ознайомитись із відеозаписом: https://youtu.be/yiTk8lDPSFw