Відбулось засідання науково-методичної ради Луганського ОІППО

12 вересня 2024 року відбулось онлайн-засідання науково-методичної ради Луганського ОІППО.

Захід пройшов під головуванням Ірини Цимбал,  директора інституту, кандидата педагогічних наук, доцента.

На засіданні були присутні члени науково-методичної ради, запрошені педагогічні працівники інституту.

Під час роботи були розглянуті такі питання:

1. Про затвердження складу експертів для здійснення експертизи методичних розробок претендентів на педагогічне звання «учитель-методист», «вихователь-методист», «практичний психолог – методист», «педагог-організатор – методист», «керівник гуртка – методист», навчальних програм тощо (доповідач: Ірина Калько, секретар науково-методичної ради, доцент кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент). Обговорено та затверджено склад експертів 13 освітніх галузей / напрямів діяльності для здійснення експертиз методичних розробок.

2. Про результати проведення науково-методичної експертизи навчальних програм з позашкільної освіти (доповідач: Ірина Калько, секретар науково-методичної ради, доцент кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО, кандидат педагогічних  наук, доцент). До впровадження в освітній процес закладів позашкільної освіти Луганської області рекомендовано 14 програм  КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» та 7 програм   Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

3. Про затвердження методичних рекомендацій Луганського ОІППО «Організація освітнього процесу в закладах освіти у 2024/2025 навчальному році» (доповідач: Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент). Ольга Касьянова зазначила, що при підготовці методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу в закладах освіти у 2024/2025 навчальному році було враховано запити педагогічних працівників області. Затверджено методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу в закладах освіти у 2024/2025 навчальному році.

Наприкінці засідання були обговорені питання щодо подальшої роботи Луганського ОІППО.