Відбулось засідання вченої ради Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

04 вересня 2024 року відбулось засідання вченої ради Луганського ОІППО.

На заході були присутні 15 членів ученої ради та більшість педагогічних працівників колективу. Засідання відбулось в онлайн-форматі.

Під час роботи були розглянуті такі питання:

1. Про професійний розвиток педагогічних працівників дошкільної освіти (доповідач: Ольга Кечик, завідувач кафедри педагогіки та психології). Під час розгляду питання було проаналізовано діяльність кафедри щодо вдосконалення наукового та навчально-методичного забезпечення реалізації державної політики в галузі дошкільної освіти. Надано статистичні дані щодо кількості ЗДО та їх педагогічних працівників у Луганській області. Були окреслені стратегічні напрями стосовно подальшої роботи з професійного розвитку педагогів ЗДО.

2. Про діяльність обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти щодо підготовки педагогічних працівників до роботи в інклюзивному освітньому середовищі (доповідач: Олена Манукян, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти). Були зазначені напрями роботи Центру для забезпечення безперервного професійного розвитку й удосконалення фахових компетентностей педагогічних працівників, зокрема фахівців інклюзивно-ресурсних центрів щодо організації та реалізації освітнього процесу осіб з особливими освітніми потребами, створення, розвитку та вдосконалення інклюзивного освітнього середовища на рівні закладів освіти. Проаналізовані подальші кроки за цим напрямом.

3. Різне.

3.1. Про результати опитування керівників та педагогічних працівників – слухачів курсів підвищення кваліфікації Луганського ОІППО у 2024 році (доповідач: Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи).

3.2. Про затвердження освітніх програм: підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти, які забезпечують викладання навчального предмета «Захист України»; підвищення кваліфікації керівників (директорів та заступників директорів) закладів загальної середньої освіти «Діяльнісний підхід у загальній середній освіті в реаліях сьогодення» (доповідач: Ольга Касьянова, заступник директора з наукової роботи).

Наприкінці засідання були оговорені питання щодо роботи інституту.