Відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Викладання української мови та літератури й зарубіжної літератури у 2023–2024 навчальному році»

Відповідно до плану роботи освітньої платформи для педагогічних працівників Луганщини «Серпневі настанови – 2023» 30 серпня 2023 року відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Викладання української мови та літератури й зарубіжної літератури у 2023–2024 навчальному році» для вчителів мовно-літературної освітньої галузі закладів загальної середньої освіти регіону.

Захід організувала та провела Ольга Савенкова, методист кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО.

Учасники семінару (105 педагогів) були детально ознайомлені з нормативно-правовою базою, зокрема методичними рекомендаціями щодо викладання філологічних предметів та курсів у новому навчальному році. Були репрезентовані вимоги до оцінювання та кількості видів контролю, фронтальних та індивідуальних видів контрольних робіт, оформлення класних журналів, оцінювання загальних результатів навчання.

Учителям було запропоновано на початку навчального року використати в освітній діяльності тести для діагностики результатів навчання учнів на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

Було анонсовано проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» в номінації «Українська мова та література», Усеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, творчих та інтелектуальних конкурсів, курсів підвищення кваліфікації в Луганському ОІППО на ІІ півріччя 2023 року.

Усім учителям-філологам Луганщини щиро бажаємо переможного навчального року!