Відбувся проєкт професійного розвитку «Інтерактивний навчальний контент: від створення до реалізації»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 24 вересня –  08 жовтня 2024 року педагоги Луганщини взяли участь у проєкті професійного розвитку «Інтерактивний навчальний контент: від створення до реалізації».

Учасники проєкту поглибили свої знання та здобули цінний досвід щодо створення і використання інтерактивного освітнього контенту.

Програму проєкту було реалізовано через опрацювання змісту трьох модулів:

  • мультисервіси для створення інтерактивних завдань;
  • створення інтерактивного e-learning контенту за допомогою хмарних технологій;
  • особливості організації інтерактивної взаємодії в режимі онлайн.

Навчальні онлайн-заняття практичного спрямування провела Інна Шахно, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО. Цифровий інструмент, які учителі вивчали й упроваджували в навчальну діяльність,  – сервіс «Genially» (мультизадачна платформа з можливістю створення інтерактивних презентацій, інфографіки, вікторин, анімацій та інших візуальних матеріалів для освітніх творчих проєктів).

У межах проєкту педагоги отримали практичний досвід у використанні сучасних інструментів для візуалізації навчального процесу та активного залучення учнів. Зокрема, вони створили інтерактивні плакати, навчальні вікторини й навіть віртуальні квест-кімнати, застосовуючи багатофункціональні можливості платформи «Genially». Ці інноваційні засоби стануть ефективним доповненням до педагогічної практики й сприятимуть підвищенню інтересу учнів до навчання.

Щиро дякуємо всім педагогам, які взяли участь у проєкті професійного розвитку! Ваша активність, творчий підхід та готовність до впровадження нових освітніх інструментів стали основою успішної реалізації проєкту.

Для отримання додаткової інформації про захід та майбутні події Луганського ОІППО для розвитку цифрового вчительства, будь ласка, долучайтеся до групи у фейсбуці  «InfoТорба цифрового вчителя».