Консультація для педпрацівників «Штучний інтелект в освіті: 5 нейромереж для створення графіки»

13 вересня 2023 року відповідно до плану роботи консультаційного центру Луганського ОІППО відбулась онлайн-консультація для педагогічних працівників «Штучний інтелект в освіті: 5 нейромереж для створення графіки».

Під час консультації, до якої долучились 20 педагогічних працівників, були висвітлені такі питання:

  • поняття штучного інтелекту та його основні принципи функціонування;
  • платформи, що використовують штучний інтелект для генерації унікальних зображень відповідно до запитів користувача;
  • алгоритм створення запитів для отримання графічних результатів від нейромереж.

Інна Шахно, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО, репрезентувала п’ять популярних платформ, за допомогою яких можна генерувати зображення з використанням технологій штучного інтелекту.

  1. Driam by Wombo є інтерактивною та легкою у використанні платформою, яка використовує генеративні алгоритми для створення унікальних графічних зображень. Вона забезпечує широкий вибір стилів та налаштувань для створення різних видів візуального контенту.
  2. DeepAI – це потужна платформа з численними генеративними моделями для створення зображень та інших типів контенту. Вона надає можливість вибору конкретних моделей і параметрів, що відповідають потребам користувача.
  3. Lexica – це платформа, спеціалізована на генерації текстового та графічного контенту. Вона використовує розуміння природної мови та графічні алгоритми для створення унікальних комбінацій тексту й зображень.
  4. Творець зображень Bing – це інструмент від Microsoft, який використовує розширений пошуковий алгоритм для знаходження та генерації зображень на основі запитів користувача.
  5. Leonardo AI використовує передові генеративні алгоритми для створення вражаючих графічних зображень. Він надає користувачам можливість налаштовувати різні аспекти створеного зображення, зокрема стиль, колір та інші параметри. Ця платформа спеціалізується на мистецтві та креативному процесі створення графіки.

Ці платформи для генерації зображень представляють різні можливості для творчості та дослідження. Освітяни, які брали участь у консультації, мали змогу ознайомитись на практиці із цими інструментами та дізнатися, як їх використовувати в освітньому процесі для стимулювання інновацій та навчання учнів.

Педагоги зазначили, що нейромережі для генерування зображень є важливим освітнім інструментом для творчих учителів, які прагнуть покращити якість освіти та зробити її більш доступною та цікавою для учнів.

Для отримання додаткової інформації про консультації звертайтесь до консультаційного центру Луганського ОІППО за посиланням…