Консультаційна зустріч «Штучний інтелект в освіті: створення навчальної презентації»

У межах роботи консультаційного центру Луганського ОІППО 07 травня 2024 року відбулась онлайн-консультація «Штучний інтелект в освіті: створення навчальної презентації».

Репрезентувала тему Інна Шахно, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО.

Учасники зустрічі дізнались про переваги використання платформ з інструментарієм на основі технологій штучного інтелекту для автоматизації опрацювання репрезентаційних матеріалів. Ідеться про такі переваги, як-от:

  • економія часу (ШІ може автоматизувати багато завдань, пов’язаних зі створенням презентацій, таких як пошук інформації, генерування тексту, дизайн слайдів і підбір зображень);
  • підвищення якості (ШІ може допомогти вам створити більш цікаві та динамічні презентації, які краще залучають учнів до здобуття знань);
  • персоналізація (ШІ може допомогти вам створити презентації, які відповідають потребам і стилю навчання ваших учнів, або ж підготувати для них шаблони, які вони згодом зможуть редагувати).

Під час заходу  педагоги отримали практичні поради щодо створення ефективних презентацій та дізнались про можливості різноманітних  онлайн-платформ (Gamma App, Tome, Wepik).

Висловлюємо щиру вдячність учасникам  за активність та зацікавленість у запропонованій темі. Нехай представлені ідеї стануть відмінним стартом для подальших досліджень та розвитку освітніх технологій.