Обласний інструктивно-методичний семінар «Про завершення 2023–2024 навчального року та підготовку до національного мультипредметного тесту з хімії»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 29 квітня 2024 року відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Про завершення 2023–2024 навчального року та підготовку до національного мультипредметного тесту з хімії». 

Захід провела Любов Бондар, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання. Участь у семінарі взяли вчителі хімії закладів загальної середньої освіти області.      

               

Любов Бондар під час семінару акцентувала увагу на таких питаннях:

  • структура та завершення 2023/2024 навчального року;
  • складники національного мультипредметного тесту – 2024, особливості процедури тестування;
  • загальні характеристики предметних тестів основного й додаткового блоків та схеми нарахування балів за виконання завдань;
  • формати тестових завдань НМТ з хімії та ресурси для підготовки до тестування;
  • переведення тестових балів НМТ до шкали 100200.       

Значну увагу було приділено підготовці педагогів до впровадження Держстандарту базової середньої освіти, аналізу модельних навчальних програм та авторських концепцій підручників із хімії для 7 класу. 

Детальну характеристику дослідницького складника модельних навчальних програм надав Олександр Хаблак, учитель Біловодського ліцею № 1 Біловодської селищної ради Луганської області.       

Актуальною та корисною інформацією щодо системи оцінювання в 7 класах НУШ поділився Сергій Дікарєв, учитель Кремінського ліцею № 2 Кремінської міської ради Луганської області. Він розглянув прийоми та методи оцінювання груп загальних результатів навчання для природничої освітньої галузі відповідно до Держстандарту базової середньої освіти. Надано практичні рекомендації щодо використання щоденника педагогічних спостережень щодо відстеження навчального поступу здобувачів освіти, карток само- та взаємооцінювання учнів.   

 

Захід пройшов в атмосфері конструктивного діалогу. Освітяни подякували за корисну, цікаву та практично орієнтовану інформацію, яка необхідна для ефективного навчання учнів і співпраці вчителя та учнів під час сучасного уроку.

Ознайомитись із матеріалами...